Deser z tapioki z musem mango
Dodany: 04.10.2022 11:41:44
Składniki:
400 ml mleka kokosowego lub innego roślinnego
1/3 szklanki tapioki
1/4 szklanki ksylitolu
ekstrakt z wanilii
szczypta soli
Sos:
1 duże mango
2 łyżki cukru trzcinowego
sok z 1/2 cytryny
Wykonanie:
- Umieść granulki tapioki w mleku kokosowym lub innym mleku roślinnym i pozostaw w lodówce na 2 godziny.
- Po 2 godzinach dodaj do mieszanki ekstrakt waniliowy, szczyptę soli i ksylitol.
- Całość należy gotować przez około 15 minut, aż perełki tapioki staną się półprzezroczyste i miękkie.
- Nadszedł czas na przygotowanie sosu. Mango należy obrać i pokroić na kawałki.Gotujemy przez minimum 10 minut na małym ogniu, następnie można dodać do garnka ksylitol i sok z cytryny.
- Ugotowaną tapiokę przełożyć do pucharków. Dodaj sos z mango i udekoruj malinami. Deser możesz schłodzić w lodówce, lub podać na ciepło.
Kategorie
Ostatnie wpisy
Polecane produkty
28.19PLN
18.99PLN