Zupa brokułowa z serem i słonecznikiem
Kremowa zupa brokułowa świetnie komponuje się z serem gorgonzola dolce i chrupiącymi ziarnami słonecznika.
Zupa brokułowa z serem, słonecznikiem świetnie smakuje i dobrze rozgrzewa w chłodne jesienne wieczory.
Składniki:
2 łyżki mas
Lekka sałatka z quinoą, pomidorami i rukolą
Witajcie, miłośnicy zdrowego odżywiania i kulinarnych przygód! Na blogu Trzy Ziarna często podkreślamy, jak ważne jest, aby w naszej diecie znalazło się miejsce na produkty pełne wartości odżywczych. Dzisiaj chciałbym Wam przedst
Quinoa z pieczonymi warzywami i fetą
Quinoa, znana także jako komosa ryżowa, to składnik, który zawitał na stałe w naszych kuchniach. Zaskakuje nie tylko delikatnym, orzechowym smakiem, ale i niezwykłą wartością odżywczą. W połączeniu z pieczonymi warzywami i kremo
Risotto z pieczarkami i szparagami
Witaj na blogu Trzy Ziarna, miejscu, gdzie kulinarni eksploratorzy mogą odkrywać nowe smaki i inspiracje. Dziś pragnę podzielić się z Wami przepisem, który jest idealny na wiosenne dni, kiedy szparagi są najświeższe, a wspomnienia o
Zupa krem z pieczonych warzyw
Witajcie na blogu Trzy Ziarna, miejsce gdzie pasja do gotowania spotyka się z miłością do ziaren wszelkiego rodzaju! Dziś przeprowadzimy Was przez wspaniały przepis na zupę krem z pieczonych warzyw, idealną dla tych, którzy cenią so
Bigos staropolski
Bigos staropolski to tradycyjne polskie danie, które jest symbolem naszej kuchni. Składa się głównie z kapusty kiszonej, świeżej kapusty i różnych mięs, gotowanych powoli, co nadaje mu głęboki, wyrazisty smak. Bigos najl
Sorbet truskawkowy z bazylią i czarnym pieprzem
Witajcie na blogu Trzy Ziarna! Dziś przygotowałam dla Was coś wyjątkowego - sorbet truskawkowy z bazylią i czarnym pieprzem. To niezwykle orzeźwiający deser, który zaskoczy Was swoim smakiem oraz aromatem. Idealny na letnie dni, bąd