Quiche z porem, wędzonym łososiem i kozim serem
Quiche z porem, wędzonym łososiem i kozim serem to pyszne danie, które z pewnością zaskoczy Twoich gości! To połączenie delikatnych smaków wędzonego łososia, kremowego koziego sera oraz aromatycznego pora sprawia, że każdy k
Brownie z fasoli
Brownie z fasoli to wyjątkowy przepis, który łączy w sobie pyszny smak oraz zdrowe składniki. Dla wielu osób może brzmieć to zaskakująco, ale fasola wcale nie dominuje smaku, a jedynie nadaje ciastu wilgotności i delikatności
Chrupiące batony z pestkami dyni
Składniki:
1 szklanka pestek dyni łuskanych
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki miodu
1/4 szklanki masła orzechowego
1/4 szklanki suszonych owoców (np. żurawina, rodzynki)
1 łyżeczka cynamonu
Przygotowani
Chleb z czarnuszką
Składniki:
500 g mąki pszennej
10 g soli
10 g cukru
7 g suchych drożdży
300 ml ciepłej wody
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki nasion czarnuszki
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól, cukier i suche dr
Energetyczne kuleczki z siemieniem lnianym
Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki masła orzechowego
1/4 szklanki miodu lub syropu klonowego
1/4 szklanki mielonego siemienia lnianego
1/4 szklanki posiekanych orzechów (np. migdały, orzechy włoskie
Pasta z ciecierzycy z przyprawami
Dzisiaj na blogu Trzy Ziarna przedstawiamy przepis na pyszną i zdrową pastę z ciecierzycy z przyprawami. To doskonałe danie, które z pewnością przypadnie do gustu zarówno weganom, jak i miłośnikom kuchni roślinnej. Idealnie s
Chrupiące batony ze słonecznikiem
Składniki:
1 szklanka nasion słonecznika łuskanego
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki miodu
1/4 szklanki masła orzechowego
1/4 szklanki suszonych owoców (np. żurawina, rodzynki)
1 łyżeczka cynamonu
Przy
Chlebek bananowy z orzechami brazylijskimi
Składniki:
3 dojrzałe banany
1/2 szklanki roztopionego masła lub oleju kokosowego
1/2 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 jajko
1 1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżecz
Sałatka z orzechami włoskimi i serem pleśniowym
Składniki:
1 garść orzechów włoskich łuskanych
100 g mieszanki sałat (rukola, szpinak, roszponka)
50 g sera pleśniowego (np. gorgonzola, rokpol)
1 gruszka
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka mio