Szukaj
Jesteś tutaj: Oleje Olejek ze Słodkich Migdałów 100ml

Olejek ze Słodkich Migdałów 100ml

Kategoria:Oleje
Waga:0.13kg
Ocena:
Cena:
11.99PLN
Dodaj do koszyka
szt
  • Opis
  • Cechy produktu
  • Opinie
  • Zapytaj o produkt
  • Poleć znajomemu

Opis Olejek ze Słodkich Migdałów 100ml

Olej ze słodkich migdałów Trzy Ziarna

Z nasion migdałowca pospolitego wytwarza się olej ze słodkich migdałów.

Jest on stosowany jako surowiec kosmetyczny. Ma lekko żółtawy kolor i bezwonny zapach. Jest dziś jednym z najpopularniejszych olejów roślinnych. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości w naturalny sposób pomaga zachować zdrowe włosy i skórę.

Poprawia wygląd skóry dzięki wysokiej zawartości kwasu oleinowego i linolowego. Olej ze słodkich migdałów jest często stosowany jako olej bazowy do olejów kosmetycznych.

Sposób zastosowania

  • Nakładać bezpośrednio na skórę.
  • Idealny dla skóry, która jest jasna lub zmęczona.
  • Przydatny do masażu.
  • Używaj go jako olejku do opalania.
  • Może być używany do nakładania makijażu twarzy.
  • Zastosuj bezpośrednio na skórę, aby nawilżyć skórę.
  • Może być stosowany jako serum do włosów.
  • Polecany do demakijażu twarzy.

Właściwości

Olej migdałowy ma charakterystyczny słodkawy zapach i jest przejrzystą, bladożółtą cieczą. Po nałożeniu na skórę szybko się wchłania i nie pozostawia tłustych śladów na ubraniach. Aby zachować jego zalety, nie należy go podgrzewać do temperatury 70°C. Składa się głównie z kwasów oleinowego, którego zawartość może wahać się od 63 do 73% oraz linolowego (21-29%). Olej migdałowy jest naturalnym emolientem ze względu na zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olej migdałowy jest świetny do nawilżania i zmiękczania skóry oraz naprawy warstwy lipidowej skóry. Olej migdałowy zawiera również flawonoidy i kwasy fenolowe. Zawiera również białka, magnez i potas. Obecne są również witaminy A, E i B2. Jest bogaty w substancje bioaktywne, dzięki którym odżywia skórę i poprawia krążenie krwi. Ponadto zmiękczają i wygładzają skórę. Witamina E i kwas ferulowy to silne antyoksydanty, które chronią DNA przed uszkodzeniami spowodowanymi przez wolne rodniki. Opóźniają wpływ słońca, złej diety, zanieczyszczeń, stresu i stanów zapalnych na skórę. Kwas ferulowy stymuluje również syntezę włókien kolagenowych i zmniejsza przebarwienia. Olej ze słodkich migdałów wnika głęboko w skórę, dzięki czemu redukuje zmarszczki i tworzy barierę przed czynnikami zewnętrznymi.

Przeciwwskazania do stosowania olejku ze słodkich migdałów

Olej ze słodkich migdałów jest bezpieczny dla każdego rodzaju skóry. Można go bezpiecznie stosować nawet w najwcześniejszych dniach życia, ponieważ rzadko wywołuje reakcje alergiczne.

Przed pierwszym użyciem nowego produktu osoby z alergią na orzechy powinny przeprowadzić test skórny.

Olej migdałowy jest popularnym składnikiem kosmetycznym ze względu na swoje wyjątkowe właściwości. Olej migdałowy jest niedrogi i łatwy w użyciu. Jego wszechstronność sprawia, że warto go dodać do swojej kosmetyczki.




Cechy Olejek ze Słodkich Migdałów 100ml

Zapytaj o produkt

Poleć znajomemu

Podobne produkty (Oleje)

Opinie Olejek ze Słodkich Migdałów 100ml

DODAJ OPINIĘ

Dodaj opinię do produktu Olejek ze Słodkich Migdałów 100ml

Twoja ocena*:
Imię*:
Email *:
Treść opinii*:
*Redakcja trzyziarna.pl nie odpowiada za opinie Olejek ze Słodkich Migdałów 100ml. Opinie zostały dodane przez anonimowych, niezweryfikowanych użytkowników. Moderujemy tylko opinie wulgarne, obraźliwe i zawierające treści reklamowe. Opinie dodane przez osoby, które kupiły w sklepie trzyziarna.pl produkt Olejek ze Słodkich Migdałów 100ml z kategorii Oleje (i możemy to zweryfikować) są specjalnie oznaczone.

Nasi klienci kupili także

Kategorie
Promowane
ZAREJESTRUJ ZAKUPY A OTRZYMASZ RABAT
Chcę rabat, zakładam konto!
Nie, dziękuję. Kupuję drożej.