Jesteś tutaj: BLOG Przepisy kulinarne Krakersy owsiane z pestkami dyni

Krakersy owsiane z pestkami dyni

Dodany: 09.08.2022 10:40:06

Szukasz zdrowej, szybkiej przekąski, która pomoże Ci przetrwać dzień? Spróbuj krakersów owsianych z mielonymi pestkami dyni!

Są pyszne i pełne smaku. Krakersy te są świetne jako przekąska lub dodatek do hummusu, dipów lub jako baza do kanapek.

Składniki (8-10 ciastek):

  • 1 Szklanka płatków owsianych 
  • 1 łyżka zimnego oleju kokosowego
  • ⅓ szklanki wody
  • 1,5 łyżki pestek dyni mielonych 
  • pieprz i sól dla smaku
  • Mąka do podsypania 

Wykonanie:

  1. Do blendera wsyp płatki owsiane i zmiksuj na mąkę.
  2. Do zmiksowanych płatków owsianych dodaj resztę składników. Miksuj aż utworzy się jednolita kula ciasta.
  3. Przełóż ją na blat, podsyp mąką i rozwałkuj na grubość ok 1cm.
  4. Weź szklankę i wyciśnij okrągłe krakersy. 
  5. Ułóż je na papierze do pieczenia. Piecz w 180°C przez 15 min.
  6. Wyciągnij je do ostudzenia. Potem możesz je zjeść.